Novi trojac stiže u A-reprezentaciju, Dalić sve otkrio: ‘Moramo napraviti sve da igraju za nas‘

Datum objave: 17.08.2021.
Autor / izvor:
‘Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam – izabrali su Hrvatsku‘.

Zlatko Dalić iznenadio je dio nogometne javnosti popisom igrača za tri rujanske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Prije svega, izborom napadača. Umjesto Ante Rebića, koji očekivano nije na popisu, izbornik je ‘na led’ stavio i Brunu Petkovića, koji očito nije zadovoljio svojim nastupima na EURU. Na popisu je zato, očekivano, Marko Livaja.

Svoj izbor Dalić je dodatno obrazložio u razgovoru za Gol.hr.

”Pred nama su tri teške utakmice i najteži dio kvalifikacija, moramo biti pravi, ovo je popis za kojeg ja mislim da je kvalitetan, svi se moramo resetirati, ovo je novi ciklus s novim snagama. Moja je odluka i moj izbor napadača, Budimir i Čolak, iza toga ja stojim, to ne znači da Petković i drugi način neće biti na popisu u idućem ciklusu, puno sam razmišljao i odlučio, nitko nije otpisan, ako igrači svojom formom zasluže, vrata su im otvorena. Ovaj popis može ispuniti ono što mi želimo”, istaknuo je Dalić te objasnio kako je došlo do poziva Borni Sosi.

”Ja sam pričao s Bornom Sosom, napravio je jednu grešku, imao težak period. Shvatio je svoju grešku i ispričao se, vraća se u hrvatsku reprezentaciju, jako kvalitetno igra, shvatio je svoju grešku i mislim da mu je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Mlad je čovjek i zaslužio je šansu ako je on svoju grešku uočio”, prokomentirao je Dalić i najavio zahtjevne ispite Vatrenih.

Hrvatska reprezentacija će prvo okupljanje nakon nastupa na EURU imati u ponedjeljak, 30. kolovoza, a već 1. rujna ju čeka gostovanje u Moskvi, gdje će na stadionu Lužnjiki obnoviti lijepa sjećanja na Svjetsko prvenstvo 2018. te protiv domaćina Rusije odigrati utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za SP 2022. u skupini H.

Tri dana poslije gostovanja u Moskvi ‘vatrene’ će u Bratislavi ugostiti Slovačka, a 7. rujna na Poljud dolazi reprezentacija Slovenije.

”Težak ciklus, mi se skupljamo u Moskvi dva dana prije utakmice, čeka nas Rusija s puno ambicija, imaju desetak mladih igrača koji nisu igrali na Euru, nemamo vremena, ali cilj nam je da osvojimo u ove tri utakmice što više bodova. Cilj je u prva dva gostovanja proći bez poraza, bitno mi je osvajanje 14 bodova u ovih sedam utakmica”, kaže izbornik.

Dalić je objasnio i kakva je situacija s tri nova imena koja dolaze iz Bundeslige…

“Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam izabrali su Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavit u takvom ritmu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji, Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Treba samo skupiti hrabrosti i dati im šansu, vjerujem da će izabrati Hrvatsku, to ćemo već ovaj tjedan riješiti”, rekao je Dalić u dnevniku Nove TV.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.