Objavljeni kapaciteti za Euro: Evo koliko će navijača moći gledati Engleska – Hrvatska na Wembleyju!

Datum objave: 11.04.2021.
Autor / izvor:
Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

Osam gradova domaćina skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva objavilo je kapacitete stadiona, među kojima su i oba grada (London, Glasgow) u kojima će svoje utakmice igrati hrvatska reprezentacija, objavili su Europska nogometna federacija (UEFA) i Hrvatski nogometni savez (HNS).

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

Hrvatske navijače najviše zanimaju London i Glasgow gdje će svjetski doprvaci igrati svoje utakmice u skupini D. Podsjetimo, “Vatreni” otvaraju EURO 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske, pet dana kasnije na Hampden Parku u Glasgowu će igrati protiv Češke, a posljednji susret u skupini također, će biti u Glasgowu 22. lipnja protiv Škotske.

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen potvrdili su kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, pri čemu Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen zadržavaju mogućnost potencijalnog povećanja svojih kapaciteta krajem travnja, ovisno o razvoju njihovih programa masovnog testiranja i općih zdravstvenih uvjeta.

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto, ali uz uvjet da gledatelji reprezentacija sudionica za ulazak u Azerbejdžan moraju predočiti negativan rezultat testa na COVID-19.

München, Rim, Bilbao i Dublin moraju do 19. travnja dostaviti dodatne informacije o svojim planovima i tog će se datuma donijeti konačne odluke u vezi s održavanjem utakmica u tim gradovima.

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura suočit će se s izazovima s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju (uključujući i izolaciju) koje će biti na snazi ​​u tom razdoblju, jer lokalne vlasti devet država domaćina neće zbog njih raditi iznimke samo zato što posjeduju ulaznice za utakmice Eura.

Tri zemlje, međutim, planiraju ograničenja i regulative prilagoditi vlasnicima ulaznica. Navijači s ulaznicama koji putuju u Baku, Budimpeštu i Sankt Peterburg mogli bi imati koristi od posebnih postupaka koji će ih izuzeti od zabrane ulaska u te zemlje ili zahtjeva za izolacijom.

Vlasnici ulaznica koji nisu mađarski državljani, a putuju u Budimpeštu, morat će predočiti dokaze o negativnim rezultatima dvaju testova na COVID-19 unutar pet dana prije ulaska u Mađarsku ili potvrdu o prethodnoj infekciji COVID-19, ne starijoj od šest mjeseci.

Vlasti u Sankt Peterburgu također razmatraju izuzeće od ograničenja putovanja za širu javnost i navijače reprezentacija sudionica s važećim ulaznicama, uz predočenje dokaza o nedavnom negativnom rezultatu testa na COVID-19.

Za Baku se izuzeće odnosi samo na navijače reprezentacija sudionica (državljani ili stanovnici spomenute zemlje) koji imaju ulaznicu i koji mogu ući u zemlju ako predoče dokaz o nedavnom negativnom rezultatu testa COVID-19.

Uz to, za utakmice u Bukureštu vlasnici ulaznica izbjeći će izolaciju uz predočenje nedavnog testa na COVID-19 i ograniče svoj boravak na manje od tri dana.

Kupci ulaznica za EURO dobit će e-mail o tome gdje mogu pronaći informacije u vezi s ograničenjima i kriterijima ulaska u pojedinu zemlju domaćina.

UEFA je odgovorila na pitanja koja bi gledatelji mogli imati nakon ovog priopćenja za medije u službenom vodiču za gledatelje, dostupnom na službenoj stranici Eura 2020 i u aplikaciji UEFA EURO 2020, s dodatnim informacijama o mjerama ublažavanja COVID-19 na stadionu i putnim informacijama za svaki od gradova domaćina.

Svi navijači koji žele vratiti ulaznice mogu to učiniti na Uefinom portalu za prodaju ulaznica, koji je već otvoren i zatvara se u četvrtak, 22. travnja u 18 sati, kako bi dobili puni povrat novca.

Za kupce ulaznica bit će napravljeni posebni aranžmani u slučaju promjene grada domaćina ili ako gradovi ne budu imali mogućnost organizacije utakmica s prisustvom gledatelja, o čemu će na vrijeme biti detaljno informirani.

Nakon zatvaranja procedure povrata ulaznica 22. travnja, UEFA će utvrditi je li broj prodanih ulaznica koje su zadržali vlasnici veći od dopuštenih sjedećih mjesta na svakoj od utakmica. Ako to bude slučaj, održat će se ždrijeb.

https://gol.dnevnik.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.