Oni su budućnost HR nogometa! Sjajan trojac Uefa uvrstila u idealnu momčad mladih igrača Europske lige

Datum objave: 02.01.2021.
Autor / izvor:
Iznimka su bili oni igrači koji su debitirali ranije, ali su do sada imali zanemarivu ulogu

Dinamov dvojac Joško Gvardiol i Lovro Majer, te Rijekin vratar Ivan Nevistić izabrani su u najbolju momčad mladih igrača Europske lige, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je idealnih 11 objavila na svojim službenim stranicama, a laureate su birali njezini reporteri.

Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija – nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine.

Iznimka su bili oni igrači koji su debitirali ranije, ali su do sada imali zanemarivu ulogu.

Tako su u idealnih 11 uvrštena tri mlada hrvatska nogometaša. Za Nevistića se navodi kako je “mladi vratar odigrao sve utakmice za Rijeku sakupivši 28 obrana.”

Gvardiola smatraju “prototipom modernog srednjeg braniča i ključnim čovjekom Dinamove obrane koja je ove sezone primila samo jedan pogodak u grupnoj fazi”, dok je Majer “važna Dinamova karika sa sjajnim izvedbama u grupnoj fazi, tehnički profinjen igrač, brz, okretan s dobrim ‘njuhom’ za gol.”

IDEALNIH 11:

IVAN NEVISTĆ (22, Rijeka) – JOŠKO GVARDIOL (18, Dinamo), David Carmo (21, Braga), Wesley Fofana (19, Leicester Cit), Sven Botman (20, Lille) – Florian Wirtz (17, Bayer Leverkusen), Tekefusa Kubo (19, Villarreal), LOVRO MAJER (22, Dinamo), – Amine Gouiri (20, Nica), Darwin Nunez (21, Benfica), Donyell Malen (21, PSV Eindhoven).

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.