Oprez! Hrvatski rukometaši se na Euru neće boriti za medalju, ali preostale utakmice nisu nevažne, evo i zašto

Datum objave: 24.01.2022.
Autor / izvor:
Predstojeći okršaji hrvatskih rukometaša protiv Islanđana i Nizozemaca imaju i rezultatsku važnost

Iako iz perspektive hrvatske reprezentacije na prvi pogled ne djeluje motivirajuće igrati preostale dvije utakmice na Euru, jer izgubili smo šanse za dohvatiti polufinale i boriti se za medalju, one ipak nisu nevažne.

Osim što će to biti prilika za dati minute i stjecanje iskustva mladim igračima, još uvijek postoji i rezultatska važnost. Naime, treće mjesto u skupini donosi dodatnu utakmicu, odnosno utakmicu za peto mjesto, ono granično koje donosi izravni plasman na sljedeće SP, u Poljskoj i Švedskoj 2023. godine.

Općenito, konačni je plasman važan zbog ždrijeba play-offa za SP, koji ćemo vjerojatno igrati, a što lošiji plasman, to opasniji ždrijeb. Stoga, valja se svakako potruditi…

Koliko smo se naviknuli na uspjehe rukometaša i da stalno budu u završnicama velikih natjecanja, odlučuju o medaljama, reći će i sljedeći podatak. Naime, od 1994., kada smo prvi puta sudjelovali na Europskim prvenstvima (Portugal), ovo će biti tek šesti puta da nismo “aktivno uključeni” u posljednji vikend turnira.

A ovo je već 15. EP na kojem igramo… Imali smo seriju od 2004. do 2016., kada smo na sedam uzastopnih EP igrali najmanje polufinale, pa smo onda 2018. igrali na domaćem tlu “tek” za 5. mjesto, a prije dvije godine smo se vratili u finale. Sada smo opet izvan kruga reprezentacija koje odlučuju o medaljama…

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.