Ova Hrvatska nije za velike stvari na Euru! Sastav? Jesu li Rebić i Ćaleta-Car baš najbolji izbor…

Datum objave: 07.06.2021.
Autor / izvor:
Bojimo se da bi dvoboj s Engleskom moglo biti teško gledati. Svi bismo trebali pripremiti apaurin…

Hrvatska još jednom nije ostavila poruku da je spremna za velike stvari na Euru i to je gorak okus nakon generalke koja ipak nije donijela samo loše vijesti jer Zlatko Dalić vidio je na koga koliko može računati, kao i na kojim elementima u igri mora inzistirati.

Vezni red Modrić – Brozović – Kovačić većinski je djelovao dobro i potvrdio se za Wembley, kao i Perišić, Vida diže formu, pomalo i Vrsaljko iako bi nekadašnji učinio daleko više po desnoj strani gdje je bilo prostora, a Livaković je na visini zadatka. No pojedine karike nisu uvjerljive….

Iako je izbornik već zacrtao postavu za start s Engleskom i poslao je od prve minute na teren u Bruxellesu, u tjednu koji je pred njim moći će dobro promisliti o pojedinim rješenjima. Pogotovo jesu li Rebić i Ćaleta-Car najbolji izbor… Pritom na stoperskim pozicijama ima sužen kadar i vjerojatno stopera Marseillea neće dirati.

Vatreni će u konkurenciji Češke i Škotske imati pravo za vjeru da će izboriti plasman u osminu finala, ali ne dogodi li se čudesni obrat tijekom turnira kraj bi brzo mogao doći, budu li igrali kao s Belgijom. Ako netko misli da je dobro kad minimalno izgube od svjetskog broja 1, taj tek nema visoko mišljenje o sposobnostima današnje Hrvatske, no rezultat je ionako najmanja briga.

To što će Dalićeva momčad na Euru s porazom i samo “jednom bodom“ u dvije prijateljske provjere, ekspresno bi se zaboravilo već da na Wembleyju demonstrira moćno lice. No, pogotovo kad je igrala prva postava nismo vidjeli ideju, ali ni hrabrost u napadačkoj igri. Hrvatska se orijentirala prvenstveno na defenzivan blok, s malo je igrača dolazila naprijed, prave šanse nije ni bilo. Tek u sudačkoj nadoknadi Brekalo je ozbiljno zaprijetio.

Raspored 4-3-3 može biti dobro rješenje, u njemu je Hrvatska urednija i definiranija, ali da bi bila snažna trebalo bi joj puno rada za koji ima malo vremena. Zato pred Euro zaboravimo sva očekivanja i prepustimo se utakmicama. Uz nadu da se karte mogu i dobro poklopiti.

Belgija je demonstrirala koliko je bolja, čim bi dodala gas napravila bi poneku šansu, a Romelu Lukaku mogao bi biti igrač koji će obilježiti Euro. Vatrenima se dogodilo kao i s Francuskom i Portugalom u zadnjim utakmicama Lige nacija. Ostavili su dojam kao da se nose, a zapravo su uvijek bili u podređenom položaju. I na kraju gubili.

Da su Crveni vragovi igrali punim gasom, kako li bi tek tada bilo? Bojimo se da bi dvoboj s Engleskom moglo biti teško gledati. Svi bismo trebali pripremiti apaurin.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.