Ovo su svi sudionici SP-a! A čeka nas pakleni play-off: Evo kakva su pravila i kad je ždrijeb

Datum objave: 17.11.2021.
Autor / izvor:
Poznato je svih deset europskih reprezentacija koje su izborile Svjetsko prvenstvo u Kataru kao pobjednik skupine. Ostala su još tri mjesta u dodatnim kvalifikacijama koje će se igrati krajem ožujka

Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska. To je deset europskih reprezentacija koje su izborile Svjetsko prvenstvo u Kataru osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini.

Za Europu su ostala su još tri mjesta, a ona će se popuniti kroz dodatne kvalifikacije (24. – 29. ožujka). A za njih će se boriti Portugal, europski prvak Italija, zatim Švedska, Rusija, Škotska, Wales, koji će biti i nositelji, dok su među nenositeljima Ukrajina, Turska, Austrija, Poljska, Sjeverna Makedonija i Češka. Ždrijeb je 26. studenog, a svi će biti podijeljeni u tri skupine iz kojih pobjednik ide na SP. Igra se jedna utakmica polufinala pa jedna finala. Domaćini polufinala bit će nositelji, a domaćin finala odredit će se ždrijebom.

Afriku će na SP-u predstavljati pet reprezentacija, iz Azije će doći četiri ili pet (plus domaćin), a iz Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba tri ili četiri. Iz Južne Amerike će biti četiri ili pet ekipa (zasad su sigurni Brazil i Argentina), a iz Oceanije jedna ili nijedna.

U interkontinentalnim kvalifikacijama sudjelovat će četiri ekipe koje će se boriti za dva mjesta. U njima će sudjelovati po jedna reprezentacija iz Azije, CONCACAF-a, Oceanije i Južne Amerike. Igrat će se dva para s po dvije utakmice, kod kuće i u gostima.

Skupine Svjetskog prvenstva izvlačit će se 1. travnja 2022. godine. Iako tada još nećemo znati sve sudionike jer neće biti odigrane interkontinentalne dodatne kvalifikacije.

Otvaranje SP-a je 21. studenog 2022., a finale 18. prosinca. Prvo će to biti svjetsko prvenstvo u arapskom svijetu i prvo koje se igra dok je u Europi jesen.

Također, zadnji će put sudjelovati 32 reprezentacije jer na SP-u 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku bit će ih 48.

Utakmice će se igrati u 13, 16, 19 i 22 sata po lokalnom vremenu, a u nokaut fazi u 18 i 22 sata. U Hrvatskoj je to dva manje, što znači da ćemo velike utakmice gledati u ‘prime time’ terminu od 20 sati, ali isto tako da bi Hrvatska mogla igrati u 11 ujutro!

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.