POTRES U HRVATSKOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI: Njemačka preotima Vatrenima jednog od najboljih mladih igrača. Dobio državljanstvo i ide na Euro?

Datum objave: 07.05.2021.
Autor / izvor:
Dojma smo i da se Hrvatska ne bi trebala tako lako odreći igrača koji slovi za ponajboljeg beka u Bundesligi

Mladi hrvatski nogometaš i U-21 reprezentativac, Borna Sosa, mogao bi već u lipnju, na Europskom prvenstvu, zaigrati za, pazite sad, reprezentaciju Njemačke. Naime, kako piše Sky Sports, čelnici Njemačkog nogometnog saveza, predvođeni Joachimom Lowom i Oliverom Bierhoffom, već neko vrijeme u velikoj tajnosti pokušavaju isposlovati preotimanje Sose i mladi je Hrvat već uspio dobiti i njemačko državljanstvo.

Naime, Sosina majka rođena je u Berlinu i dio života provela je u Njemačkoj pa Borna nije imao previše problema s dobivanjem državljanstva. Isto tako i baka mu je godinama živjela u Ulmu, a Sosa dobro govori jezik i kao dječak je često boravio u Njemačkoj te na koncu član je Stuttgarta još od 2018. godine.

Borna je navodno prije nekoliko mjeseci već riješio svu papirologiju, dobio je državljanstvo i sada ima pravo nastupa za reprezentaciju, a Joachim Low ima sve razloge da ga i pozove jer Sosa ove sezone igra fantastičan nogomet i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji lijevi bek Bundeslige.

Dalić ga ne zove

Navodno je direktor reprezentacije Bierhoff već obavio razgovor sa Sosom i iznio mu plan za budućnost, a kako ga izbornik Zlatko Dalić, iako ima već 23 godine, ne vidi u svojoj selekciji, Sosa se, realno, ne mora previše premišljati.

U reprezentaciji Njemačke Low na njegovoj poziciji ima veoma prosječne igrače, poput Halstenberga, Gosensa i Maxa, pa bi Sosa, za kojeg je navodno zainteresiran i Bayern, bio veliko pojačanje.

Dalić, s druge strane, na lijevom beku i krilu, jer Sosa može igrati i krilo, što često igra u Stuttgartu, ima Bornu Baršića i Domagoja Bradarića, a uporno zove, iako još uvijek nije sasvim jasno zašto, i Darija Melnjaka, a usudit ćemo se reći da je Sosa u znatno boljoj formi od svih njih.

Dojma smo i da se Hrvatska ne bi trebala tako lako odreći igrača koji slovi za ponajboljeg beka u Bundesligi i koji u 23 utakmica ima deset asistencija, ali vidjet ćemo sve u narednim danima.

net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.