Poznata je satnica SP u Kataru: Utakmice počinju već od 11 sati!

Datum objave: 16.07.2020.
Autor / izvor:
Finale SP-a 2022. igrat će se 18. prosinca na stadionu Lusail pred 80 tisuća gledatelja. Prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina: od 11, od 13, od 17 i od 20 sati

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru otvorit će se 21. studenoga na Al Bayt stadionu pred 60 tisuća gledatelja u 11 sati, a završiti velikim finalom na stadionu Lusail – 18. prosinca, pred 80 tisuća navijača u Dohi.

Satnicu je u srijedu objavila Fifa osvrćući se na najspecifičniji nogometni Mundijal u gotovo stoljetnoj povijesti (prvi je održan 1930. u Urugvaju, a 1942. i 1946. se nije igralo).

Dok bude trajalo natjecanje po skupinama nagledat ćemo se nogometa od prijepodneva do dva sata pred ponoć. Jer prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina: od 11 sati od 13, od 17 i od 20 sati.

Svi su stadionu glavnom gradu Dohi ili na nekoliko kilometara od Dohe. Igrat će se na osam stadiona kapaciteta od 40-80 tisuća sjedećih mjesta.

Svaki bi trebao imati rashladni kapacitet da uzavrelu katarsku temperaturu spusti i za do 20 stupnjeva niže od vanjske. Završni je ždrijeb planiran za travanj 2022.

Natjecanje po skupinama trajat će 12 dana sa četiri utakmice dnevno, a iznimno mala udaljenost između stadiona trebala bi navijačima (dovoljno ‘potkoženima’ da si priušte odlazak na SP i dovoljno otpornima na vrućinu) omogućiti da vide i više od jedne utakmice dnevno – uživo.

Fifa i domaćini ipak su zadržali pravo prilagodbe satnice, upravo zbog brojnih navijača i gostiju koji će se sliti u bogatu državicu u Perzijskom zaljevu te zbog – domaćih ljudi (Katar ima 2.8 milijuna žitelja).

Do zime 2022. i pandemija korona virusa mogla bi (trebala) biti stavljena pod kontrolu pa se zasad sve vezano uz Svjetsko prvenstvo planira kao da Covid-19 nikad nije ni pomolio svoju ružnu glavu.

Europske kvalifikacije za SP 2022. krenut će u studenome 2021. godine. Ukupno 55 reprezentacija igrat će u 10 skupina sa po pet momčadi te još pet sa šest reprezentacija. Ždrijeb kvalifikacija održat će se 29. studenoga – u Kataru.

https://www.24sata.hr

 

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.