PREKRASNA GESTA HRVATSKOG PRVOLIGAŠA: Gorica odala počast Georgeu Floydu i poslala snažnu poruku

Datum objave: 03.06.2020.
Autor / izvor:
‘Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad’

Hrvatski prvoligaš, HNK Gorica, prihvatio je svjetski trend odavanja počasti brutalno ubijenom Afroamerikancu Georgeu Floydu, kojeg je prošlog tjedna policajac ugušio nasred ulice u američkom gradu Minneapolisu.

Zbog nasilnog ubojstva Floyda pokrenuli su se veliki i pomalo nasilni prosvjedi u Americi, a iz dana u dan sve više ljudi prihvaća kampanju borbe protiv rasizma i borbu za jednakost svih rasa. Nogometaši su se priključili proteklog vikenda. Marcus Thuram, Jadon Sancho i još mnogi igrači Bundeslige kleknuli su na terenu i odali počast Floydu, a neki su za njega imali i posebne posvete.

Kasnije je još, recimo, Liverpool odlučio grupno odati počast Floydu i poslati svijetu poruku, a na isti je način reagirala i Gorica i bili su prvi klub u Hrvatskoj koji je tako postupio.

“Momčad i stručni stožer Gorice prije početka današnjeg treninga kleknuli su na glavnome terenu u znak podrške u borbi protiv rasizma. Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad”, poručili su iz Gorice.

Home

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.