Promjene u kadru Vatrenih za svjetske prvake! Pogledajte tko bi trebao dobiti priliku protiv Francuza

Datum objave: 08.09.2020.
Autor / izvor:
Portugalska lekcija je prošlost, budućnost je meč s Francuzima, a očekuju se Dalićevi potezi

U intervjuu za SN prije nekoliko mjeseci nekadašnji francuski reprezentativac, finalist Svjetskog prvenstva 2006. godine u kojem su poraženi od Italije Willy Sagnol, na pitanje što Hrvatska mora napraviti da bi jednom pobijedila Tricolore, kazao je:

– Morate igrati s puno agresivnosti. Mi u Francuskoj to ne volimo. Također morate prihvatiti da pustite loptu Francuzima, taktički se povučete i igrate na kontranapade.

Ništa više od Sagnolove tri rečenice ne treba Zlatku Daliću. No, hrvatski izbornik u Portu se najviše žalio upravo na nedostatak agresije, duela, žara i požrtvovnosti, Vatreni su bili fini kao ministranti, a Portugalci se poigravali i svako toliko dolazili u šansu za gol. Francusku u St. Denisu malo tko napadne, Hrvatska je u Moskvi to učinila, terenski dominirala, izašla visoko, no Didier Deschamps baš to želi, tada njegovi smrtonosno ubadaju. Sam je izbornik Galskih pijetlova kazao kako nikad ne bi bili svjetski prvaci da su se htjeli nadigravati otvorena garda. Hrvatska nema suvislog izbora nego oprezno pristupiti rivalu s kojim joj tradicionalno ne ide, a Dalićeva formula ‘čvrst blok i kompaktnost’ možda proradi. Kad već nije u Portu.

Vatreni su u nedjelju trenirali u Parizu, a izbornik će sigurno dobro promisliti o startnoj postavi. Ulaskom Marcela Brozovića već će dijelom osnažiti sredinu terena, ali da bi ekipa funkcionirala to neće biti dovoljno. I Brozović i Perišić ovaj bi put trebali krenuti od prve minute.

Šime Vrsaljko nalazio se u samoizolaciju zbog koronavirusa i zato nije igrao u Portu. No, Vrsaljko je na raspolaganju Daliću. To što ima žuljeve nije nikakav problem.

– Hoće li igrati Vrsaljko odlučuje isključivo izbornik. Zdravstveno je u redu. Kad su žuljevi spriječili nogometaša da igra? Kakva bismo mi bili zdravstvena služba da nam igrači ne igraju zbog žuljeva? – čudio se doktor Zoran Bahtijarević.

Borna Barišić jedini se požalio nakon dvoboja na Dragau.

– Dobio je udarac u koljeno. Vjerojatno je da će biti spreman za utakmicu, ali ne mogu to reći sa sigurnošću – dodao je Bahtijarević.

Na golu će svakako biti Livaković, u obrani bi Dalić mogao riskirati s Vrsaljkom, pa vidi li da se potrošio uvesti Jedvaja ili možda Uremovića koji je nekad u mladoj reprezentaciji igrao desnog beka. I Jedvaj i Uremović su stoperi. No, to je pod upitnikom. U sredini zadnje linije ostat će Lovren I Vida, iako Ćaleta-Car igra u francuskoj ligi i dobro zna suparničke igrače. No, njegovim ulaskom Vida bi izgubio mjesto. Lijevi bek će biti opet Barišić, ako ta ozljeda ne dobije maha.

Koga ima Dalić da popravi vezni red? Brozovića, do njega će vjerojatno ostati Kovačić, premda je njemu možda puno igrati bez pravih priprema dvije takve utakmice. Hoće li razmisliti o Milanu Badelju? Poziva li njega samo počasno, kao srebrnog iz Rusije ili će mu dati da igra? Opreznija varijanta mogla bi biti da vezu drže Brozović, Badelj I Kovačić.

Ofenzivnija da igra Vlašić ili Kramarić kao povučena špica. Lijevo je krilo Perišić, a desno vjerojatno Rebić. No ni on nema prave energije pa bi i tu Kramarić mogao konkurirati. U tom slučaju špica bi bio Petković, iako je po prvobitnom planu Dalić predvidio da u obje utakmice u napadu starta Kramarić.

 

MOGUĆA POSTAVA ZA FRANCUSKU

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Baršić – Brozović, Kovačić (Badelj) – Rebić, Vlašić (Kovačić), Perišić – Kramarić (Petković).

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.