Rakitić: Želim igrati, spreman sam preuzeti rizik

Datum objave: 30.04.2020.
Autor / izvor:

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u velikom intervju za španjolsku Marcu rekao je da želi igrati nogomet i da je spreman preuzeti rizik koji ide s tim.

Na pitanje kako se nosi sa trenutnom situacijom, Rakitić je rekao da je to nova situacija za sve i da je vrijeme da se svi ujedine više nego ikad.

Dodao je da mu nedostaju ljudi s kojima dijeli svoj život, doručak u gradu, treninzi…

– Osjećam veliko poštovanje prema ovoj situaciji od početka i mnogo više cijenim sitne detalje, najjednostavnije trenutke i važnost činjenice da sam zajedno s obitelji. Ova je situacija svima bila na mnogo načina sjajna lekcija, rekao je.

Neke zemlje ne žele da se nogomet nastavi ove sezone…

– Poštujem sva mišljenja. Svaka država i svaka Liga mora analizirati svoju situaciju i odlučiti što je najbolje u svakom slučaju. Mislim da se ne može donijeti jednaka odluka za sve. Siguran sam da će sve zemlje i sve lige, kada donesu odluku, to učiniti sa sigurnošću da žele najbolje za svoje građane i svoje sportaše. Podržavam i poštujem odluke koje donosi svaka država, rekao je.

Dodao je i kako se želi vratiti na teren svjestan i spreman na rizik od zaraze koronavirusom.

– Nalazim se u najboljem trenutku svoje karijere, u najboljim godinama, a to mi je posebna motivacija. Uvjeren sam u ono što mogu pružiti a to ću i ostvariti, rekao je 32-godišnji Rakitić.

Veznom igraču istječe ugovor s Barcelonom 30. lipnja 2021. godine, a mediji su proteklih tjedana nagađali o njegovom mogućem odlasku na kraju sezone jer ga klub navodno želi prodati.

– Sportska zrelost koju su sam dosegnuo mi omogućuje da sve razumijem puno bolje. Ne žalim nizačim. Uvijek nastojim dati maksimum za svoju ekipu, za svoje, i za sebe, istaknuo je.

MLADEN PETRIĆ: ‘Poraz u Beču me još uvijek boli’

MLADEN PETRIĆ: ‘Poraz u Beču me još uvijek boli’

U Grčkoj situacija s korona virusom nije bila toliko dramatična kao u nekim drugim državama, ali su mjere ovdje bile puno strože nego u Hrvatskoj. Primjerice, moglo se izači i samo do trgovine, kupiti stvari, a ako šte htjeli trčati ili šetati, onda ste morali poslati...

Rebić o dokazivanju u Milanu, Ibrahimoviću i budućnosti

Rebić o dokazivanju u Milanu, Ibrahimoviću i budućnosti

Čekao sam priliku da se dokažem u Milanu i iskoristio sam taj trenutak, kazao je hrvatski napadač Ante Rebić (26) u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.     Rebić je na San Siro stigao na posudbu iz Eintrachta početkom rujna. Prvi dio sezone bio je za...

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.