Rakitić: Želim igrati, spreman sam preuzeti rizik

Datum objave: 30.04.2020.
Autor / izvor:

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u velikom intervju za španjolsku Marcu rekao je da želi igrati nogomet i da je spreman preuzeti rizik koji ide s tim.

Na pitanje kako se nosi sa trenutnom situacijom, Rakitić je rekao da je to nova situacija za sve i da je vrijeme da se svi ujedine više nego ikad.

Dodao je da mu nedostaju ljudi s kojima dijeli svoj život, doručak u gradu, treninzi…

– Osjećam veliko poštovanje prema ovoj situaciji od početka i mnogo više cijenim sitne detalje, najjednostavnije trenutke i važnost činjenice da sam zajedno s obitelji. Ova je situacija svima bila na mnogo načina sjajna lekcija, rekao je.

Neke zemlje ne žele da se nogomet nastavi ove sezone…

– Poštujem sva mišljenja. Svaka država i svaka Liga mora analizirati svoju situaciju i odlučiti što je najbolje u svakom slučaju. Mislim da se ne može donijeti jednaka odluka za sve. Siguran sam da će sve zemlje i sve lige, kada donesu odluku, to učiniti sa sigurnošću da žele najbolje za svoje građane i svoje sportaše. Podržavam i poštujem odluke koje donosi svaka država, rekao je.

Dodao je i kako se želi vratiti na teren svjestan i spreman na rizik od zaraze koronavirusom.

– Nalazim se u najboljem trenutku svoje karijere, u najboljim godinama, a to mi je posebna motivacija. Uvjeren sam u ono što mogu pružiti a to ću i ostvariti, rekao je 32-godišnji Rakitić.

Veznom igraču istječe ugovor s Barcelonom 30. lipnja 2021. godine, a mediji su proteklih tjedana nagađali o njegovom mogućem odlasku na kraju sezone jer ga klub navodno želi prodati.

– Sportska zrelost koju su sam dosegnuo mi omogućuje da sve razumijem puno bolje. Ne žalim nizačim. Uvijek nastojim dati maksimum za svoju ekipu, za svoje, i za sebe, istaknuo je.

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.