Rusi: Vedran Ćorluka se vraća u hrvatsku reprezentaciju u novoj ulozi, to nam je potvrdio i Šuker!

Datum objave: 05.05.2021.
Autor / izvor:
Bivši hrvatski reprezentativac napustio je Vatrene nakon SP-a u Rusiji. Vraća li se nakon 3 godine?

Vedran Ćorluka bit će pomoćnik Zlatku Daliću na Europskom prvenstvu. Tu vijest nije objavio HNS na svojoj web stranici, nije je medijima dao niti izbornik Dalić, tu smo informaciju doznali s ruskog portala sport24.ru.

– Vedran Ćorluka imao je izvanrednu karijeru u hrvatskoj reprezentaciji. Stoga smo odlučili da bude pomoćnik Zlatku Daliću na predstojećem Europskom prvenstvu. To je naša zajednička odluka sa Zlatkom – kazao je za spomenuti ruski portal Davor Šuker, predsjednik HNS-a koji je tome i dodao: – Jako sam sretan što će Ćorluka biti u timu. Siguran sam da će osoba poput Vedrana ujediniti ekipu i pomoći mladim dečkima.

Ćorluka je od 2012. u Rusiji gdje igra za Lokomotiv, a objavio je da se na kraju sezone oprašta s tim klubom. Nije kazao što će dalje, ali uključenje u stožer Vatrenih sugerira da ima trenerske ambicije. Je li to kraj njegove igračke karijere ili će nakon Eura i dalje igrati? Vjerojatno ćemo brzo dobiti odgovor. Igrački se od nacionalne vrste oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Dalić je prije Rusije kao pomoćnika uzeo Ivicu Olića, upravo da bude spona s igračima kojima je bio kolega nedugo prije toga, a htio je i Darija Srnu. Zato ideja da sada taj bude Ćorluka nije toliko iznenađujuća. Olić je u ožujku preuzeo moskovski CSKA i tada je Dalić ostao s čovjekom manje u stožeru. Čekamo izbornika da se izjasni tko će točno činiti njegov stožer na Euru, hoće li biti još novih imena…

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.