Španjolci ponovno nahvalili Modrića: ‘Fenomen i ekspert za Liverpool! Kad Luka ima loptu…‘

Datum objave: 15.04.2021.
Autor / izvor:
Opisna ocjena Luke Modrića jasno dočarava kakvu se utakmicu moglo gledati u Liverpoolu.

Madridski Real plasirao se u polufinale Lige prvaka. Znalo se da će im nakon pobjede od 3:1 na stadionu u njihovu trening-kampu biti teško, jer dva su pogotka potencijalno mogla odvesti Liverpool među četiri najbolja, ali… Utakmicom bez golova kraljevski je klub odagnao sve sumnje u uspjeh, makar je bilo trenutaka u utakmici kada su Zidaneovi izabranici opasno živjeli.

Opisne ocjene za Realove nogometaše možda najbolje dočaravaju kakva je bila utakmica na Anfieldu. Iako statistika nastupa Luke Modrića ne otkriva da je, zapravo, odigrao dobru utakmicu, španjolski mediji odali su mu priznanje… Marca je u svojoj ocjeni navela ovako:

– Pravi fenomen i veliki ekspert za Liverpool. Protiv njih sada ima devet pobjeda u 12 utakmica u karijeri. Kad on ima loptu, njegovi suigrači mogu biti mirni. Bila je ovo jako komplicirana utakmica, no on ju je, kad je lopta bila u njegovim nogama, prilagođavao sebi, a to i inače radi sjajno.

Kada pogledamo njegove brojke, od 69 dodira s loptom, 19 ih je izgubio, a dobio je tek dva od devet duela na utakmici. Ipak, dojam je kritike da je sve zajedno bilo na razini Lukinih boljih predstava. Real je igrao na rezultat, ostvario je cilj, a to je u ovakvim utakmicama uvijek važnije od subjektivnog dojma, čak i od suhoparne statistike.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.