Stavka s kojom Dalić sigurno neće imati problema: Modrić je tu prvo ime Vatrenih, a treće cijelog Eura

Datum objave: 19.05.2021.
Autor / izvor:
Ispred Luke ostala su još samo dvojica – njegov sadašnji i bivši suigrač

S iskustvom svojih nogometaša Zlatko Dalić na nadolazećem Europskom prvenstvu ne bi trebao imati problema, jer su igrači koji čine kralježnicu njegove momčadi s njom već prošli brojne Scile i Haribde. Ukupno 38 završnica velikih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava, skupilo je do 16. Eura točno 50 posto Dalićevih izabranika za to natjecanje. Od 26 igrača s popisa njih 13 već je zaigralo za Vatrene na EP ili SP.

Luka Modrić, igrač sa 136 nastupa za izabranu vrstu, 67. je igrač na svjetskoj povijesnoj ljestvici nogometaša koji su odradili najviše seniorskih utakmica za svoju državu. Od igrača koji bi trebali nastupiti na novom Euru, ispred su samo dvojica, sadašnji i bivši Modrićev suigrači, Sergio Ramos (180 za Španjolsku) i Cristiano Ronaldo (173 za Portugal). Modrić je premijeru na najvećim nogometnim natjecanjima imao kao najmlađi, 20-godišnji član Vatrenih na SP 2006. I Ramosu je to bilo prvo veliko natjecanje, dok je Ronaldo debitirao na Euru 2004. u svojoj domovini.

Modrić je nakon Njemačke 2006. bio i na SP-ima 2014. i 2018., dok je Hrvatsku predstavljao i na Eurima 2008., 2012. i 2016. Bit će mu ovo dakle već sedmo veliko natjecanje u vatrenom dresu. Darijo Srna ostat će na šest, a Modrić bi trebao još više povećati prednost na vrhu ljestvice hrvatskih igrača s najviše nastupa na velikim natjecanjima. Zasad ih ima 21, jedan više od reprezentativno umirovljenog Ivana Rakitića.

U aktualnom Dalićevom kadru nema više nijednog igrača kojem je prvo veliko natjecanje s Hrvatskom bio Euro 2008., dok su četiri godine kasnije u Poljskoj debi na velikoj sceni imali Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Milan Badelj, Ivan Perišić. U Brazilu 2014. svijetu su se predstavili Mateo Kovačić, Ante Rebić i Dejan Lovren, u Francuskoj 2016. Andrej Kramarić i Lovre Kalinić, a u Rusiji 2018. Dominik Livaković i Duje Ćaleta-Car.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.