‘Šutalo i Pongračić bit će novi stoperski par u reprezentaciji!’

Datum objave: 05.06.2020.
Autor / izvor:
Dario Šimić u poznatom talijanskom sportskom listu Gazzetta dello Sport predstavio je Boška Šutala, nedavno pojačanje Atalante iz Osijeka i usporedio ga sa sobom prije 20-ak godina

Gian Piero Gasperini (62), trener Atalante, u tišini grada teško pogođenog korona virusom (prebolio ju je i sam Gasperini) slaže taktiku za nastavak sezone u Serie A i Ligi prvaka, gdje je “božica” došla do četvrtfinala.

Važnu riječ u crno-plavima imaju i dvojica Hrvata, aktualni reprezentativac, veznjak Mario Pašalić (25), i talentirani stoper Boško Šutalo (20), koji je u Atalanti od siječnja.

Iako još nije debitirao za prvu momčad zbog ozljede gležnja, velika su očekivanja od njega. Uostalom, nisu uzalud zbog njega platili Osijeku pet milijuna eura odštete.

Biranim je riječima o njemu govorio bivši reprezentativac Dario Šimić (44) koji je i sam u ranim 20-ima preselio u Italiju. Dres zagrebačke Croatije 1999. zamijenio je onim milanskog Intera.

– Šutalo točno zna kamo želi stići i čini sve da i dođe tamo: ima karakter, mentalitet, pouzdanost i osobnost. A tu su i fizičke karakteristike, visina i snaga. U igri jedan na jedan zna biti agresivan i čvrst i koristiti prednost, baš kako Gasperini želi – rekao je Šimić za Gazzettu dello Sport.

– Želi napadati, savršen je kao srednji branič u formaciji s tri natrag, ali igrao je i beka u liniji s četvoricom, kao i ja u Interu. Igrao sam s Cordobom i Blancom, ali i na krilu kad su me trebali – dodao je.

Šutalo je aktualni U-21 reprezentativac, bio je i u selekcijama do 16, 18 i 19 godina, a Šimić ne dvoji da će uskoro i u A vrstu. Zajedno s još jednim stoperom o kojemu posljednjih dana bruji sportska javnost u Hrvatskoj.

– S Marinom Pongračićem (22) mogao bi činiti budući stoperski par Hrvatske koji će naslijediti Vidu (31) i Lovrena (30). Atalanta će mu pomoći da ubrza stvar – jasan je Šimić.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.