‘Treba odgoditi start HNL-a!‘ Čak devet igrača im je pozitivno na koronavirus, cijela momčad je u izolaciji

Datum objave: 12.01.2022.
Autor / izvor:
‘Jednostavno, zbog kratkog vremena za pripreme, nećemo biti spremni za prvenstvene izazove‘

Bolnica na kraju grada ili na njegovom južnom početku, tako bi se moglo trenutačno okvalificirati stanje u Hrvatskom dragovoljcu, klubu koji stenje pod teškim financijskim i teretom ostanka. Čak devet igrača je pozitivno je na koronavirus, pa je cijela momčad trenutačno u izolaciji. Dakle, predstoji im prisilni odmor od treninga i priprema od deset dana i sve što je dosad odrađeno na treninzima pada u vodu i morat će se sve ispočetka.

– Ne znam za druge klubove, ali što se Hrvatskog dragovoljca tiče početak prvenstva bi se trebao odgoditi za tjedan dana jer zbog ove prisilne pauze najvjerojatnije ćemo morati odgoditi i sljedeću kontrolnu utakmicu doma s trećeligašem Karlovcem 1919. Jednostavno, zbog kratkog vremena za pripreme, nećemo biti spremni za prvenstvene izazove – ističe trener Hrvatskog dragovoljca, Davor Mladina.

O igračkom kadru koji je bio na sceni do ove prisilne pauze zbog koronavirusa, kao i o novim igračima, strateg Crnih nije želio ništa otkrivati…

– Sve o dolasku ili odlasku igrača pitajte samo predsjednika Marinka Perića. On je jedini zadužen za kadrovsku križaljku – nije se dao nikako navući na tanak led trener Mladina.

S obzirom na to da predsjednika nije bilo jučer u klubu, kontaktirali smo ga putem mobitela, ali nije bio dostupan, tako da su imena budućih novih igrača još uvijek prekrivena velom tajne. A što se odlaska tiče, pored već “izvješenih” imena Marka Ćosića, Vinka Petkovića i Tomislava Štrklja, sidro je digao i lijevi bočni igrač Tomislav Valentić, koji je u drugoligaškom društvu bio jedan od glavnih obrambenih igrača kluba iz Sigeta, ali se u prvoligaškom društvu nije snašao. Dobio je u početnim utakmicama priliku, ali je nije iskoristio, najprije je preseljen na klupu, a potom na tribine. Kao novi Valentićev klub spominje se drugoligaš Sesvete. Na izlaznim vratima još su i Ivan Roca, Vilibald Vuco te Luka Pasariček. Jasno, tu nije kraj, a završna brojka odlazaka diktirat će priliv novih igrača.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.