Tri utakmice, tri leta, sedam dana, a more problema! Ozljede i korona kao nikad dosad utječu na Vatrene

Datum objave: 07.11.2020.
Autor / izvor:
Izvjesno je da se Dalić vodi porukom koju je poslao još u srijedu: ‘Samo da preživimo ovo okupljanje…‘

Hrvatsku od 11. do 17. studenoga čekaju tri ogleda, protiv Turske (prijateljska utakmica), Švedske i Portugala (Liga nacija), a Zlatko Dalić je u velikim problemima.

Izbornik je jučer ipak poručio da neće kukati, no nedvojbeno je da je posljednja “vatrena” provjera uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pa i Eura, u mnogočemu kompromitirana brojnim ozljedama, ali i covidom, koji je poput Portugala u rujnu žestoko napao meko tkivo hrvatske reprezentacije. Zbog GDPR-a (zašto?!), imena nisu otkrivena, ali iz neslužbenih izvora, kao i logikom “novonormalnog” rostera, lako se da zaključiti kako će Hrvatska, pogotovo u Turskoj, biti dizajnirana prema kroju liječnika i epidemiologa, a ne stručnog stožera “srebrnih”.

Ostati u eliti

Uz momke koji su se zarazili, a čija se imena kriju, dok, primjerice, znamo u sat kako se s koronom nose Cristiano ili Ibrahimović, što je doista nonsens, izvjesno je da se Dalić vodi porukom koju nam je poslao još u srijedu, a koja je glasila: “Samo da preživimo ovo okupljanje…”.

Dalić neće inzistirati na Rebiću, koji je, doduše, ušao za Milan i asistirao, ali to nije bila igračeva, već odluka trenera Piolija, jer 27-godišnji ofenzivac Milana i dalje osjeća određenu bol u laktu, te ga zbog toga i Dalić želi lišiti velikih napora. Slična je stvar i s Kramarićem, koji bi se prema najavama sutra trebao vratiti u trening, ali barem desetak sati leta, plus ostali reprezentativni napori, neće mu donijeti holističko ozdravljenje. A i još bi poneki igrači, čujemo iz krugova stručnog stožera, trebali dobiti dodatnu dozu odmora, jer doista tri utakmice u sedam dana nose samo potencijalne opasnosti, pogotovo u času kada su im klubovi uletjeli u žestoki ritam.

– Ipak, ostanak u Ligi nacija A je prioritet – dodat će izbornik u nekoliko kratkih informativnih javljanja, ne odustajući od ideje da se Hrvatska olako preda i prepusti mjesto u elitnoj skupini nekome drugome.

Kahlina blizu poziva

Upravo stoga, logično je da će Dalić najjače adute čuvati za (pogotovo) Švedsku, gdje možemo osigurati treće mjesto, a onda protiv Portugala u Splitu ipak moći kombinirati, pazeći na rezultat, ali i na noge najjačih aduta. U tom segmentu, doznajemo, protiv Turske bi trebala istrčati šarena momčad, koja će se zbog silnih letova više pripremati u zrakoplovu nego na igralištu, no Dalić je, jednostavno, ovaj put primoran na improvizaciju.

U tom bi dvoboju, primjerice, priliku na vratima trebali dobiti Sluga i Grbić (svaki po 45 minuta?), a prilici je zbog raznih okolnosti bio blizu i Kahlina, ali ga je izbacila korona… Nadalje, Dalić želi isprobati i Uremovića na stoperu, što znači da bi priliku na desnom boku mogao dobiti i dojučerašnji hajdukovac Juranović, a s obzirom na neke pretpozive, šansu bi (će) dobiti i debitanti Pongračić i Bašić, a vrlo vjerojatno i Budimir, Čolak, Oršić.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.