U Barci su ga izigrali, ali zato Atletico neće propustiti priliku

Datum objave: 06.04.2020.
Autor / izvor:
U konačnici Rakitić nije toliko ni razočarao dosadašnju struku Barce koliko je vrh kluba uložio značajna sredstva u mlađahna pojačanja u sredini. Zakonom kapitalizma oni moraju igrati i isplatiti svoj ulog
Ivan Rakitić nalazi se u nemilosti Quiquea Setiena. Izgleda da je Barcelona dovršila proces smjene generacija i da će Rakitićevo mjesto preuzeti mlađi. Prvenstveno Frenkie De Jong pa onda i Arthur.

To znači da ono što je Ernesto Valverde započeo, novi trener Katalonaca će dovršiti i klasni hrvatski veznjak će nakon šest godina i skoro 200 ligaških utakmica napustiti ‘blaugranu’. Njegova destinacija još uvijek nije poznata, no kako tvrdi španjolska Marca, Atletico neće propustiti priliku ugrabiti Rakitića i Šimi Vrsaljku pridružiti reprezentativnog kolegu.

Baš ovih dana neke stranice navijača Seville po društvenim mrežama pravile su anketu tko je najbolji prednji vezni Andalužana posljednjih desetak godina. I Raketa je među navijačima pomeo konkurenciju.

Istina, u Barceloni je igrao nešto povučeniju rolu, no kada uz sebe imaš klasne majstore poput Messija, Suareza ili Griezmanna, za očekivati je da ćeš imati manje zaduženja prema naprijed. I drugačiju raspodjelu odgovornosti.

Pa u konačnici Rakitić nije toliko ni razočarao dosadašnju struku Barce koliko je vrh kluba uložio značajna sredstva u mlađahna pojačanja u sredini. Zakonom kapitalizma oni moraju igrati i isplatiti svoj ulog pa je Raketa ovdje platio danak.

Navijači ga i dalje iznimno cijene i da se njih pita vjerojatno bi velika većina glasala za njegov ostanak. No, nogomet je surov biznis i ako je netko kvalitetom sličan tebi i dugoročno financijski isplativiji, računica je jasna.

Srećom pa ponuda neće nedostajati. Odlazak na Wandu Metroplitano bio bi pravi potez. Rakitića ugovor za Barcu veže do ljeta iduće godine.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.