UEFA PRIPREMILA ODMAZDU REALU I DRUŠTVU: Povlače radikalan potez prema kojem bi mogao već biti poznat prvak Europe?

Datum objave: 20.04.2021.
Autor / izvor:
Svjetska i europska nogometna organizacija, FIFA i UEFA, prethodno su se oštro usprotivile tom projektu

U ponedjeljak u podne u Montreuxu održat će se sastanak Izvršnog odbora Uefe. Iako je najvažnija točka dnevnog reda trebala biti novi formati Uefinih klupskih natjecanja poslije 2024. godine i ažuriranje informacija o skorašnjem Europskom prvenstvu, sve je to zasjenilo osnivanje Superlige. Pred šefom Uefe Aleksanderom Čeferinom i njegovim suradnici najveći je izazov do sada. Uefa je i prije službene potvrde poslala jasno upozorenje klubovima koji se priključe Superligi.

“Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo – Uefa, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i Fifa i sve naše članice – ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost”, poručili su iz Uefe.

“Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije”, poručili su te najavili mogućnost zabrane tim klubovima da igraju u domaćim natjecanjima, a njihovim igračima usput i reprezentativne nastupe.

Uoči početka sastanka u Montreuxu, oglasio se novinar Chris Williams, koji izvještava među ostalim i za Uefu. Na Twitteru je napisao kako je razgovarao s ljudima iz Uefe te da se spominje radikalan potez prema kojem bi 12 klubova koji su osnovali Superligu mogli odmdah biti isključeni iz Uefinih natjecanja. Kako su Chelsea, Real Madrid i Manchester City članovi Superlige to znači da bi PSG bio proglašen prvakom Europe.

Home

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.