Vatreni i sljedećeg ljeta imaju 4 superjaka dvoboja: Izbjegavamo Engleze, ali evo što donosi Liga nacija

Datum objave: 24.09.2021.
Autor / izvor:
UEFA je objavila šešire pred ždrijeb novog izdanja Lige nacija. Bit će – vatreno…

Krovna europska nogometna federacija objavila je jakosne skupine, odnosno “šešire” za ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija. On će biti održan 16. prosinca u švicarskom jazz-središtu Montreuxu, a zasad su objavljeni šeširi samo za Lige A i B. Podsjetimo, Hrvatska je i dalje nalazi u onoj najjačoj, Ligi A, a sada smo doznali i s koje se to tri reprezentacije nećemo susresti u skupini.

Liga nacija će se igrati u lipnju i rujnu sljedeće godine, zbog toga što će se SP u Kataru odigravati u kasnu zimu, kroz studeni i prosinac, a Hrvatska je smještena u šešir C zajedno s Engleskom, Poljskom i Švicarskom.

Dobit ćemo dakle, jednog suparnika iz šešira A u kojem su Francuska, Belgija, Italija i Španjolska, jednog iz šešira B (Portugal, Nizozemska, Danska ili Njemačka) te jednog iz šešira D (Wales, Austrija, Češka ili Mađarska).

Pobjednici skupina imaju osiguran plasman na Final Four turnir u lipnju 2023. godine, a imat će i mjesto u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2024. ukoliko se na to natjecanje ne plasiraju kroz regularne kvalifikacije. Posljednje momčadi iz svake od četiri skupine Lige A ispadaju u Ligu B.

Šeširi za ždrijeb Lige nacija (16. prosinca)

Šešir A: Francuska, Belgija, Italija, Španjolska

Šešir B: Portugal, Nizozemska, Danska, Njemačka

Šešir C: Hrvatska, Engleska, Poljska, Švicarska

Šešir D: Wales, Austrija, Češka, Mađarska

Termini Lige nacija 22/23:

1. kolo: 2, do 4. lipnja 2022.

2. kolo: 5. do 7. lipnja 2022.

3. kolo: 9 do 11. lipnja 2022.

4. kolo: 12. do 14. lipnja 2022.

5. kolo: 22. do 24. rujna 2022.

6. kolo: 25. do 27. rujna 2022.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.