Vatreni odradili prvi trening, Dalić najavio nova lica u momčadi

Datum objave: 06.10.2020.
Autor / izvor:
– Svi su zaslužili poziv i sada imaju priliku nametnuti se i pokazati da na njih možemo računati u bliskoj budućnosti – istaknuo je izbornik
Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je po dolasku u St. Gallen trening na pomoćnom terenu stadiona Kybunpark na kojem će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Švicarske. Stadion u Maksimiru Okuplja se reprezentacija Naša sramota pred očima svijeta: Milijuni će ovih dana gledati apokaliptične slike iz Zagreba
Vatrene je u Švicarskoj dočekalo prohladno vrijeme i slaba kiša, a na okupljanje je stigao i Milan Badelj, koji je bio upitan zbog nužne izolacije uslijed velikog broja suigrača u Genoi pozitivnih na SARS-CoV-2.
Trening su propustili Filip Uremović koji se momčadi pridružio na večeri, odnosno Josip Brekalo koji u St. Gallen stiže u utorak.
– Meni je cilj da protiv Švicarske priliku dobiju igrači koji su do sada manje igrali i koji nisu uvijek bili u krugu reprezentacije. Želimo ih vidjeti, što znači da ćemo protiv Švicaraca igrati s momčadi koja će biti dosta pomiješana – naglasio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.
– Želimo vidjeti igrače koji nisu bili često u krugu reprezentacije, a igraju dobro u svojim klubovima. Svi su zaslužili poziv i sada imaju priliku nametnuti se i pokazati da na njih možemo računati u bliskoj budućnosti.
Moje pravilo je već poznato, u reprezentaciju se teško upada i ispada iz nje, ali, s obzirom na okolnosti u kojima se događaju česti izostanci igrača, moramo naći određena rješenja. Rekli smo da pripremamo momčad za Europsko prvenstvo i ovo je prigoda da vidimo neka nova lica – dodao je.
Svjetski doprvaci će u utorak u 19 sati imati još jedan trening, a prijateljska utakmica između Švicarske i Hrvatske je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati na stadionu Kybunpark.

U četvrtak je povratak u Hrvatsku, a istoga dana Hrvatska će trenirati na Hitrec-Kacianu.
Prije utakmice sa Švedskom Dalićevi odabranici će imati još dva treninga, a dvoboj protiv Švedske je u nedjelju u 18.00 sati na stadionu Maksimir. Tri dan kasnije bit će nova repriza finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske

www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.