VATRENI PRIJE EURA IGRAJU S PRVOM REPREZENTACIJOM SVIJETA: ‘Ovo su dobro pogođeni protivnici da vidimo na čemu smo do Engleske’

Datum objave: 19.12.2020.
Autor / izvor:
Po prvi puta u svojoj povijesti odmjeriti će snage s reprezentacijom Armenije

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je dvije prijateljske utakmice koje će Vatreni odigrati u lipnju prije odlaska na Europsko prvenstvo.

“Kako u ožujku sve europske reprezentacije čekaju tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine, termini u lipnju ostali su jedina prilika za dogovaranje prijateljskih utakmica prije UEFA Eura koji započinje 11. lipnja. HNS je dogovorio dva prijateljska susreta uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Europsko prvenstvo – 1. lipnja Vatreni će u Osijeku ugostiti reprezentaciju Armenije, dok će 6. lipnja gostovati u Bruxellesu kod Belgije (20:45) na stadionu Kralja Baudouina.

Hrvatska će po prvi puta u svojoj povijesti odmjeriti snage s reprezentacijom Armenije, dok je s Belgijom do sada odigrala sedam utakmica, uz tri pobjede, dva remija i dva poraza. Belgija je treću godinu zaredom završila kao najbolje rangirana reprezentacija svijeta prema Fifi, a ovaj susret bit će posljednja provjera za obje reprezentacije uoči odlaska na UEFA Euro”, priopćili su iz HNS-a.

“Drago mi je što smo ovako rano dogovorili prijateljske susrete uoči Eura, pritom imajući u vidu planove izbornika Dalića. Susret s Belgijom bit će pravi spektakl s dvije reprezentacije iz svjetskog vrha, što će izbornicima biti savršena prilika da vide gdje su uoči početka Europskog prvenstva. Nadam se i vjerujem da će pandemija do tada biti iza nas te da će u ovim utakmicama moći uživati i navijači na stadionima. U Osijeku uvijek imamo iznimno poticajnu atmosferu i zato priželjkujem pun stadion protiv Armenije, ako to dopuste okolnosti”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

“Odlično je što već sada imamo dogovoren cijeli program za razdoblje prije Eura i zato zahvaljujem predsjedniku Šukeru i rukovodstvu Saveza što smo brzo reagirali po pitanju ovih dogovora. Vjerujem da su ovo dobro pogođeni protivnici koji će nam poslužiti da do Eura uhvatimo najbolju formu i pritom vidimo na čemu najviše trebamo raditi do prve utakmice s Engleskom. Nadam se da će nam se navijači moći pridružiti u Osijeku protiv Armenije jer priželjkujemo od njih pozitivnu energiju, a nakon toga čeka nas susret s jednom od najboljih reprezentacija svijeta što će biti idealan test za obje ekipe. Zbog toga smo i kolega Martinez i ja zadovoljni zbog ovog dogovora”, poručio je izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić.

net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.