VATRENI ZBOG KORONAVIRUSA OSTAJU BEZ JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH: Dalić u problemima – ‘Zabranit ćemo nastup svojim igračima’

Datum objave: 11.03.2020.
Autor / izvor:

‘U ovom trenutku sam sklon ideji da u reprezentativnoj stanci ne pustimo svoje igrače’

Sve vodi ka tome da će koronavirus napraviti ogromnu štetu europskom, pa vjerojatno i svjetskom nogometu. Otkazuju se utakmice, odgađaju se prvenstva, prazne se tribine, razmatra se čak odgađanje Europskog prvenstva, a klubovi sve manje žele riskirati slanjem igrača u druge države.

Takav slučaj imamo i u Njemačkoj, gdje je podosta dramatično u pokrajinama Vestfaliji i Sjevernoj Rajni, ali panika polako obuzima i ostatak Njemačke. Klubovi su počeli ramatrati da svoje igrače ne puštaju u strane zemlje te da ih ako je moguće drže u svojevrsnoj karanteni. Jedan od tih klubova je i Wolfsburg u kojem igraju dvojica Hrvata, reprezentativac Josip Brekalo i potencijalni Vatreni Marin Pongračić.

Izvršni predsjednik Wolfsburga kazao je kako ozbiljno razmišlja o tome da ne pusti svoje igrače da nastupaju ja za nacionalne selekcije. “U ovom trenutku sam sklon ideji da u reprezentativnoj stanci ne pustimo svoje igrače, odnosno da im zabranimo nastup za selekcije”, rekao je izvršni predsjednik Wolfsburga Jörg Schmadtke.

Ako ta ideja na koncu bude usvojena, znači da Zlatko Dalić neće moći računati na Josipa Brekala na prijateljskom turniru u Dohi. Međutim, tu odluku mora potvrditi FIFA-a, jer klub je prema propisima dužan pustiti igrača u reprezentaciju u za to predviđenim terminima.

“Dakako, FIFA ima sve ovlasti, no razgovarat ćemo na tu temu i s njima”, zaključio je Schmadtke.

https://net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.