‘Vatrenima nedostaje hormona koji se luči nakon seksa!‘: Slična se situacija dogodila i Ćiri i Biliću…

Datum objave: 16.06.2021.
Autor / izvor:
‘U Rusiji smo upravo zato bili dobri. Sada toga nema, a ovoj generaciji moram skinuti kapu…‘

Gost u našem SuperSportske EURO Podcastu Romeo Jozak na zanimljiv je način povezao nogomet općenito, odnosno uspjehe hrvatske reprezentacije u posljednje tri godine sa – seksom…

– Ulazimo sada u znanstvenu postavku nogometa, ali postoji hormon dopamin. Da ne idemo u detalje, on se najviše luči u tijelu nakon seksa. To je činjenica… Kasnije idu ovisničke potrebe poput kave ili cigarete.

Dobro, ali, valja nam to za potrebe ovog razgovora dovesti u svezu s nogometom…

– Jedan od velikih generatora lučenja dopamina je pobjeda. Na terenu, stvaranje pobjedničkog mentaliteta je upravo to. Posljedica je da si pod posredstvom dopamina opušten i relaksiran te tako automatski imaš proširen kut gledanja na stvari. Jasno, opušteniji si…

Zato smo veli, u Rusiji bili dobri. Tada je Zlatko Dalić složio pobjednički mentalitet. Podsjetimo, nakon teških kvalifikacija i doigravanja protiv Grčke, uz odlazak Nikole Kalinića iz kampa nakon otvaranja s Nigerijom, Hrvatska je stigla do srebra na SP-u. Sad smo opet u problemu, jer i kad pobjeđujemo, to uglavnom činimo protiv reprezentacija koje su daleko ispd razine renomea Hrvatske.

– Kad imaš situaciju da nisi pobijedio puno utakmica, tog hormona nema. Onda si u grču, sve ti se čini manje, nisi opušten.. Baš smo protiv Engleske bili takvi, a u Rusiji se vidio taj pobjednički mentalitet. Bili smo relaksirani… Nakon Rusije je bilo emotivno pražnjenje, igrači su živjeli u transu, kao i cijela nacija. Ponovno smo morali doći na teren i pokazati da smo viceprvaci svijeta protiv protivnika koji nas više nisu gledali istim očima – nastavlja Jozak.

Slične stvari dogodile su se Ćiri Blaževiću koji se nakon svjetske bronce u Francuskoj nije uspio plasirati na EP 2000. godine, kao i Slavenu Biliću nakon ispadanja sa Eura deset godina kasnije… Turska, u Beču.

– Kapa dolje ovoj generaciji koja se nakon velikog pritiska i našeg najboljeg uspjeha uspjela plasirati na Euro. Počeli smo lagano padati… Luka? S 36 godina on je pokretač naše reprezentacije, a to je zabrinjavajuće. Ne za sadašnje stanje, nego za godinu-dvije. On će u Kataru još biti tu, ali nakon Katara dolaze problemi – zaključio je naš gost.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.