Zadranin velikog srca pokrenuo akciju: Pomozimo pogođenima!

Datum objave: 29.12.2020.
Autor / izvor:
Ubrzo nakon potresa u utorak, Zadranin Alen Perić ponudio je Petrinjcima i Sišćanima pogođenima potresom smještaj u svojim apartmanima, te pokazao kako veliko srce imaju građani u ovakvim nevoljama

Zadranin Alen Perić, u utorak neposredno nakon potresa na Facebooku je objavio da nudi smještaj obiteljima s djecom iz Petrinje koje su u strašnom potresu ostale bez krova nad glavom.

– Posjedujemo 10 apartmana u Zadru, obiteljima koje imaju malu djecu i ostali su bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatni smještaj dok se ne riješi situacija. Ako ikako možete pomoći pomozite, ako ne možete proslijedite poruku dalje – poručio je, objavivši i broj svog mobitela: 091 3333 501.

Status koji pokazuje kako hrvatski građani u ovakvim situacijama uvijek imaju veliko srce i spremni su nesebično pomoći ljudima u nevolji, u vrlo kratkom roku podijeljen je preko deset tisuća puta, a ubrzo su se počeli javljati i ostali Zadrani spremni pomoći, koji pozivaju sve one koji imaju mogućnosti da učine isto.

– Imamo dvije kuće u Mandrama, na otoku Pagu. Obitelji koje su ostale bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatan smještaj dok se stanje ne popravi. Svaka kuća je opremljena za četiri osobe, javila se, među ostalima, Nina Paladina koju za pomoć možete nazvati na broj 091 299 6608, prenosi portal 057 info.

Vrlo brzo nakon potresa Facebookom se počela širiti i vijest da je pokrenuta GoGetFunding kampanja  za Petrinju, Sisak i Strašnik.

– Dva hrvatska grada – Petrinja i Sisak – te Selo Strašnik pogodio je potres u jutro 28. prosinca. Brojna domaćinstva imaju ozbiljnu štetu u svojim domovima. Potres je bio magnitude 5.3 po Richteru. Dan kasnije, 29. prosinca, još jači potres je udario isto mjesto. Ovaj je bio magnitude 6.3 po Rihteru. Ima mnogo ozlijeđenih, i infrastrukture kuća i zgrada su jako oštećene i urušene. Grad Petrinja je potpuno srušen i u kolapsu.Obitelji teže oštećenih domaćinstava ne mogu ostati u svojim domovima. Pomozimo im donacijom da barem malo ublažimo ovu bol, stoji u objavi, na kojoj je u utorak oko 15 sati bilo prikupljeno nešto više od 1100 eura.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.