Ždrijeb kvalifikacija za SP 2022. je 29. studenoga: ‘Vatreni’ će biti u prvoj jakosnoj skupini

Datum objave: 18.06.2020.
Autor / izvor:
UEFA je objavila da će europske kvalifikacije za SP 2022. u Kataru krenuti u studenome 2021. godine. Ukupno 55 reprezentacija igrat će u 10 skupina sa po pet momčadi te još pet sa šest reprezentacija

Dok pandemija korona virusa i dalje traje, krovna svjetska nogometna organizacija polako preslaguje kalendare za nadolazeća veća natjecanja. Tako su odlučili da će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine krenuti u studenome sljedeće godine, dok će ždrijeb biti 29. studenoga ove godine. Hrvatska će, kao šesta na Fifinoj ljestvici, biti u prvoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba.

Deset pobjednika skupina će se izravno kvalificirati, a deset drugoplasiranih reprezentacija, uz dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu kvalificirale, igrat će u doigravanju za preostala tri mjesta. Doigravanje je na rasporedu u ožujku 2022., a termin Svjetskog prvenstva je od 21. studenoga do 18. prosinca te godine.

Odlučeno je i da u istoj skupini iz političkih ili drugih razloga ne mogu biti Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Kosovo i Rusija, Rusija i Ukrajina, Španjolska i Gibraltar te Azerbajdžan i Armenija.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.