Zlatko Dalić bez pola obrane!? Upitna su čak tri prvotimca, izbornik uskoro otkriva sve o novoj rošadi

Datum objave: 04.10.2021.
Autor / izvor:
Rješenja u obrani i dalje ima – na dispoziciji su Stanišić, Gvardiol, Škorić…

Zlatko Dalić će u ponedjeljak na presici od 10.30 otkriti karte hoće li u ovoj akciji računati na Dejana Lovrena, Josipa Juranovića i Domagoja Vidu. Ili eventualno koliko će kojeg od njih moći koristiti. Vatreni se okupljaju u hotelu Capital oko podneva, a prvi trening imaju u Maksimiru od 19 sati. Izbornik je naknadno pozvao Duju Ćaleta-Cara i Marina Pongračića, što govori da mu trebaju nova lica u obrani…

Lovren nije odigrao niti minutu od zadnje reprezentativne akcije. Dobio je virozu, neko vrijeme bio izvan treninga, nije se radilo o koroni, test je bio negativan, no potom se nije uspio nametnuti treneru Sergeju Semaku i sjedi na klupi Zenita. Radi se o iskusnom igraču, međutim, informacije iz Rusije dovode u pitanje koliko je spreman. Domagoj Vida vratio se u ekipu Bešiktaša i odigrao cijelu utakmicu sa Sivassporom u subotu.

No, Vida je prije toga trenirao tek dva dana. Najavljeno je da će se pojaviti na okupljanju nacionalne vrste, ali moguće je da ga Dalić sačuva za drugi susret u Osijeku. U njegovom gradu gdje je gradio karijeru… Možda bi mu dvije utakmice u tako kratkom razdoblju bile previše. Josip Juranović ima manje istegnuće zadnje lože. Tjedan dana je izvan stroja. Jako je dvojben, odluku o njemu, hoće li biti s ekipom, donijet će izbornik i liječnici. Možda i on bude u konkurenciji za drugi susret sa Slovačkom… Možda.

Od obrambenih igrača na popisu su još Stanišić, Gvardiol, Škorić, Uremović, Barišić i Sosa. Veznjaci su Modrić, Brozović, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Ivanušec i Jakić, te napadači Perišić, Kramarić, Brekalo, Oršić i Livaja.

Ivica Ivušić nije branio za Osijek s Hajdukom zbog parcijalne rupture mišića koji je zadobio uslijed udarca u Šibeniku, ali brzo se oporavlja, najavljeno je da dolazi na okupljanje reprezentacije i da bi trebao biti spreman za utakmice. Vratari su, dakako, i Dominik Livaković, te ponovno Ivo Grbić.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.