Zlatko Dalić dobro zna što čeka Vatrene: ‘Bilo bi puno lakše sa Šveđanima, ali, što je – tu je‘

Datum objave: 24.06.2021.
Autor / izvor:
‘Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u drugoj fazi natjecanja‘

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva (28. lipnja, 18 sati) igrat će protiv Španjolske. Ishod je to dramatične završnice posljednjeg kola u skupini E, u kojem su Španjolci visoko porazili Slovačku (5:0), a Švedska u posljednjim sekundama došla do pobjede nad Poljskom (3:2) i na kraju osvojila prvo mjesto.

Nakon što se saznalo protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala, da će suparnik u Kopenhagenu biti Španjolska, oglasio se i izbornik Zlatko Dalić.

– Dobilo smo najtežeg suparnika u ovom dijelu natjecanja. Puno lakše bio bilo da smo dobili Švedsku, ali što je tu je… Španjolska je protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu pobijedivši 5:0. Radi se o mladoj, brzoj, energičnoj momčadi, njihova se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor, brzini. Trebat ćemo biti jako dobri da se njima suprotstavimo, međutim, imamo i mi svoje kvalitete, neće niti njima biti lako. Znam da će utakmica biti velikog naboja, velikog pritiska. Možemo igrati s njima, to smo pokazali u drugoj utakmici Lige nacija, ali sad je to potpuno druga španjolska momčad, puna mladih igrača. Prve dvije utakmice u skupini su igrali neodlučeno, ali bili su bolji od svojih suparnika i stvorili su mnogo šansi. Morat ćemo paziti na visoki presing, morat ćemo mi imati kontrolu lopte, bit će teško ako ćemo se braniti. Morat ćemo mi njih napasti i pokušati nametnuti svoj stil igre – kazao je Zlatko Dalić.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.