Zlatko Dalić dopratio humanitarni konvoj pomoći iz Livna u Petrinju

Datum objave: 21.01.2021.
Autor / izvor:
Dalića je u Petrinji dočekao ministar branitelja i šef stožera za sanaciju potresa, Tomo Medved
Konvoj s četiri tegljača, nekoliko kombija i jednim kontejnerom stigao je u četvrtak iz Livna u Petrinju, a osim izbornika hrvatske reprezentacije Livnjaka Zlatka Dalić, u taj potresom pogođeni grad došli su i gradonačelnik Livna Darko Čondrić i konzul RH tom gradu Tomislav Vrdoljak.
U konvoju humanitarne pomoći “Livno za Petrinju”, koji je pokrenuo taj grad, su građevinski materijal, hrana i ostale potrepštine. Na petrinjskome Pigiku izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Dalić zahvalio je tijekom iskrcavanja pomoći svima koji su se udružili i dali svoj doprinos kako bi pomogli koliko mogu te što su toliko toga uspjeli skupiti. “Posebno je lijepo vidjeti ovo hrvatsko zajedništvo. Bilo je teško vidjeti sve ove ruševine, koliko smo to uspjeli i nadamo se da ćemo uspjeti pomoći kako i koliko god možemo jer vidimo stvarno da je ovdje situacija loša. Mi ćemo pomoći koliko god budemo mogli i uvijek uz sve stradale”, rekao je Dalić. Voditelj Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja Tomo Medved objasnio je gostima kako je na Pigiku uspostavljena još jedna baza za sve službe i za primanje i distribuciju pristigle pomoći. Istaknuo je kako zbog hladnoće, osim kontejnera i montažnih kućica, najviše nedostaje grijalica, a moguće je i doniranje hrane koja ima dulji rok.
Na skladištima trenutno imamo dovoljno hrane, ali trenutno moramo bit svjesni da dok se ne obnove kuće, a to će trajati, mi moramo biti uvijek pripremni odgovoriti na sve potrebe, rekao je Medved. Prema procjeni statičara, dodao je, potrebno je tisuću kontejnera, u srijedu ih je postavljeno više od 60, a dosad više od 650. S obzirom na to da je sa svakim novim potresom stanje sa stambenim objektima gore potreba za njima stalno raste, rekao je. Gradonačelnik Livna Darko Čondrić poručio je kako će nastojati pomoći koliko god mogu jer im je jasno da će oporavak nakon ovakvog razaranja dugo trajati. Istaknuo je kako se spremaju još jedanput dovesti pomoć koja bude potrebna te da će se odazvati svakom pozivu na humanitarno djelovanje. Humanitarni konvoj iz Livna dočekao je i državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić.
https://www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.