Zlatko Dalić: Javno se ispričavam Milanu Badelju. Moj nasljednik? Tu vidim samo jednog čovjeka

Datum objave: 15.12.2021.
Autor / izvor:
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije dotaknuo se nekoliko zanimljivih tema

U specijalnoj emisiji HNTV-a “Mali nogometni razgovori” koju vodi Ivica Blažičko gostovali su izbornici A nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i mlade izabrane vrste Igor Bišćan.

Naglasak je bio na kvalifikacijama za SP u Kataru, kao i na uspjesima mladih Vatrenih u dosadašnjem ciklusu.

“Utakmicu s Rusijom posebno sam teško doživio. Ta je zadnja utakmica bila toliko važna i jako teška da, kad je sudac odsvirao kraj, osjećao sam da je velik teret pao s mojih leđa. Uspjeli smo se kvalificirati i to je bio trenutak koji smo svi čekali. Srušile su me emocije, to je bilo jače od mene”, priznao je Dalić.

Spomenuo je zatim neizvjesnost utakmica bez Luke Modrića (Rusija, Slovačka i Slovenija), da bi otkrio kako i zašto je tek ova generacija ‘njegova’:

“Došao sam u reprezentaciju 2017. godine, u momčad koju su prije mene gradili gospodin Bilić, gospodin Kovač i gospodin Čačić. Nju sam naslijedio. Ovo je vrsta koju je izgradio moj stožer. Možda zvuči puno brojka od 33 igrača koje smo isprobali tijekom kvalifikacija, međutim bilo je tu dosta ozljeda, a i neki su se u međuvremenu isprofilirali. Sada imamo po dva igrača na svakoj poziciji koji će se nadopunjavati igračima iz mlade reprezentacije. Drago mi je da smo stvorili kadar s kojim se Hrvatska neće bojati za budućnost idućih 10 godina.”

Nakon kratkoga osvrta na iščekivanje katarskog Mundijala, Dalić je poslao javnu ispriku Milanu Badelju:

“Ja se tom dečku javno ispričavam. To je dečko koji se može samo poželjeti, gospodin u kopačkama. Kad je došao Brozović, sjeo je na klupu i nikada nije rekao ni riječ i uvijek je bio podrška reprezentaciji. Još jednom mu se ispričavam i mogu reći da je to momak kakvoga bi svaki stožer poželio.”

Za kraj je jasno progovorio o svome potencijalnom nasljedniku:

“Što se moga nasljednika tiče, ja sam već više puta odgovorio da tu vidim samo Igora Bišćana. To je jedini logičan put, ali neka HNS o tome odluči kada dođe vrijeme”, zaključio je.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.