Zlatko Dalić uoči sudara u Larnaci otkrio gdje se skriva moguća zamka: ‘To može biti problem‘

Datum objave: 08.10.2021.
Autor / izvor:
‘Dobri smo bili u prošlom ciklus, zadovoljni smo kako smo radili na treninzima ove tri dana‘

Zlatko Dalić odradio je s Vatrenima trening na AEK Areni u Larnaci. Prije toga na press konferenciji najavio je – zanimljivu utakmicu.

– Očekujemo zaista tešku utakmicu, jako je važno da se ne smijemo opustiti. Imali smo zahtjevan posao s njima u Rijeci. Zato moramo biti spremni. Cipar je dobio Sloveniju, izvukao je bod protiv Slovačke, ima kvalitetu.

Dalić je četiri godine na klupi Vatrenih, odradio je pedeset utakmica. Ima li pritiska da mora u Katar?

– Nama je sad prioritet borba za odlazak u Katar, čeka nas utakmica u kojoj ćemo dominirati, ali igrat ćemo bez velikog pritiska. Želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Najvažnije je da protivnika ne podcijenimo. Nije lako igrati ovakve susrete gdje se unaprijed očekuje da su bodovi upisani. Ne smijemo to tako shvatiti, nego dobro odraditi posao. Što se tiče četiri godine moje izborničkog mandata, na to se ne bih osvrtao. Kad sve prođe referirat ću se i na to, na sve što je bilo.

Jasno je što ga veseli:

– Dobri smo bili u prošlom ciklus, zadovoljni smo kako smo radili na treninzima ove tri dana.

Na što će skrenuti pozornost ekipi?

– Imat ćemo posjed lopte, ali u tome ne smijemo gubiti strpljenje. Najopasnije je kad izgubimo posjed, ako nam protivnik nakon toga napravi kontru. To nam može učiniti problem u brzom otvaramju. Isto tako imat ćemo mladu obranu koja igra prvi put i naravno da želimo vidjeti kako će djelovati. Vjerujem u njih da će sve napraviti.

U zadnjem redu debitirat će Josip Stanišić, a osim njega igrat će Duje Ćaleta-Car i Joško Gvardiol kao stoperi te na lijevom beku Borna Sosa. Domagoja Vidu sačuvat će za Osijek, budući da je dugo bio izvan utakmica. Kako će igrati i izgledati napad?

– Igrat ćemo s puno rotacija. Očekujemo da će suparnik imati raspored 5-4-1, nama je bitno da imamo dobar protok lopte. Moramo ulaziti u prazan prostor, to je važno kao bismo mogli napraviti nešto kroz dupli-pas, Nadam se da će Ivan Perišić nastaviti igrati u sjajnoj formi, on stvar višak na lijevoj strani. U napadu su na dispoziciji Kramarić i Livaja, tu su i Vlašić i Brekalo. Imat ćemo pet zamjena, moći ćemo reagirati. Imamo dobru klupu…

Osvrnuo se na dosadašnji tijek kvalifikacija?

– Najveći je problem završnice što neće biti laka.. Možda će nam trebati i više od 21 boda, ali nadam se da će ipak toliko biti dovoljno. Rusija ima dvije teške utakmice, ali nisu ni nama lagane. Važmo je da vladamo sitauacijom i držimo sve u svojim rukama. Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama i da nikad ništa lagano nismo ostvarili. Izgubili smo pet bodova, poraz u Sloveniji je bio kiks.

Na press konferenciji je bio i Duje Ćaleta-Car:

– Očekujemo tešku utakmicu. Prva je u Rijeci isto bila takva. Oni će kao domaćini sigurno biti nabrijaniji da nam otkinu bodove. Znamo da smo došli po tri boda, svaka nas pobjeda približava cilju a to je odlazak u Katar.

Govorio je kako se osjeća i u kakvoj je forni?

– Spreman sam, dvije odigrane utakmice u klubu su mi poslužile da uđem u kakvu-takvu natjecateljsku formu. Eto, možda ću prvi put biti najstariji u reprezentativnoj obrani – kazao je Ćaleta-Car.

Što navijači mogu očekivati od vas?

– Kvalitetnu igru u tri boda. U prošlom ciklusu pokazali smo kako Hrvatska mora igrati.

Je li lakše kad je obrana pod pritiskom ili ovakve utakmice?

– Svaka je utakmica teška na svoj način. Nikad ne znate što se može dogoditi, Prvi šut ćemo igrati skupa, svi su kvalitetni, spremni, željni i motivirani, Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.