Zna se kad istrčavaju Vatreni i koliko će utakmica odigrati! Evo kalendara reprezentativnog nogometa

Datum objave: 17.06.2020.
Autor / izvor:
Bit će pregršt utakmica na redu za izabranike Zlatka Dalića, evo i kada će se igrati.

Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije odlučio je ove srijede i što će biti s utakmicama nacionalnih reprezentacija u nadolazećem, napose jesenskom razdoblju. Poznato je dakle, i kada će sljedeći puta na teren hrvatska nogometna reprezentacija.

Dakle, odlučeno je da se u listopadu i studenom ove godine umjesto dvije utakmice na okupljanjima reprezentacija igraju tri, uz dvije u rujnu.

U rujnu će se tako standardno igrati dva kola Lige nacija, u datumima od 3. do 5. i od 6. do 8. rujna. Listopad potom donosi tri utakmice. U prvima, 8 listopada igrat će se polufinala baraža za Europsko prvenstvo, uz dva termina lige nacija, 10. i 11., odnosno 13. i 14. listopada.

One reprezentacije, poput Hrvatske, koje ne igraju u doigravanju za Euro, moći će u terminu 7. i 8. listopada igrati prijateljske utakmice. Treći, prozor u studenom, igrat će se 14. i 15. te 17. i 18. studenog, što se tiče Lige nacija. Za 11. ili 12. studenog planirano je finale doigravanja za Euro pa će Hrvatska i tada moći odigrati prijateljsku utakmicu prije dva dvoboja u Ligi nacija, ako to želi.

ERMINI HRVATSKE U LIGI NACIJA

1. kolo: Portugal – Hrvatska (5. rujna)
2. kolo: Francuska – Hrvatska (9. rujna)
3. kolo: Hrvatska – Švedska (9. listopada)
4. kolo: Hrvatska – Francuska (12. listopada)
5. kolo: Švedska – Hrvatska (12. studenog)
6. kolo: Hrvatska – Portugal (15. studenog)

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.